امروزه کاشیکاری یک کار تخصصی است که به مهارت زیادی حین کاشی کاری نیاز دارد و همچنین نحوه انجام آن تاثیر بسزایی در زیبایی و جلوه منزل دارد. در این مقاله سعی داریم به مراحل کاشی کاری و ابزارهای مورد نیاز بپردازیم. پس برای دریافت آموزش صفر تا صد کاشی کاری همراه ما باشید.
مراحل کاشی کاری
کاش کاری یا سرامیک شامل یک سری اصول میباشد که باید یکی پس از دیگری به انجام برسد که مراحل آن عبارت است از:
⭕️گام اول: محاسبه لوازم مورد نیاز
اولین مرحله محاسبه و اندازهگیری لوازم مورد نیاز میباشد ابتدا باید متراژ محیطی که نیازمند کاشی کاری میباشد را محاسبه کرده و سپس ابعاد کاشی مورد نظر را نیز محاسبه کنید. برای تعداد کاشی مورد نیاز تنها کافیست کل متراژ منزل را تقسیم بر ابعاد کاشی کرده تا تعداد به دست آید.
متراژ کاشی به چیدمان و نحوه بندکشی نیز بستگی دارد.
⭕️دومین گام : انتخاب کاشی و سرامیک
دومین گام مهم که تاثیر زیادی در زیبایی منزل شما دارد و نیز بسیار اساسی است چرا که با انتخاب قطعی یک مدل برای تغییر آن نیازمند هزینه گزاف میباشد. پس این مرحله باید با دقت فراوانی به انجام رسد. زمان انتخاب کاشی نیز باید جوانبی نظیر شست و شو، دوام، رنگ و کیفیت را در نظر گرفت. برای قسمتهایی نظیر آشپزخانه و سرویس بهداشتی که تردد افراد به این مکانها زیاد میباشد نیازمند کاشی و سرامیک با دوام بسیار بالا هست.
⭕️ گام سوم : برش کاشی و سرامیک
در این مرحله باید با توجه به جنس، ضخامت و نحوه اجرای برشکاری توجه نمایید تا بهترین روش برای انجام این کار را انتخاب کرده تا از دوباره کاری و خسارت مالی و هزینههای گزاف خودداری شود.
⭕️گام چهارم : آماده سازی سطح
در این مرحله به سراغ شروع کار فیزیکی میرویم. قبل از چسباندن کاشیها باید سطح تمیز، صاف و خشک باشد. اگر دیوار شما دارای کاغذ دیواری و یا سوراخ و ترک است باید تمامی این مشکلات رفع گردد. کاغذ دیواریها نیز جدا گردد و در آخر با موادی به نام پرایمر سطح یکدست شده و صبر کنید تا خشک شود.
⭕️ گام پنجم : آماده سازی چسب
آماده سازی اولیه چسب کاشی در طولانی مدت روی دوام کاشی و سرامیک تاثیر فراوانی دارد. هم چنین برای نصب کاشی و سرامیک نیز تاثیر فراوانی دارد.
✅نکته قابل ذکر این است که غلظت چسب کاشی خود را مانند به قوام کره بادام زمینی درآورید یعنی تا این اندازه مخلوط کردن را ادامه دهید تا به این غلظت در آید.
⭕️گام پنجم : چسبکاری
چسبکاری شامل چندین نکته مهم و ضروریست که رعایت آنها در نتیجه کار تاثیر بسزایی دارد:
✅ نکته اول : هنگام استفاده از چسب باید زیر سطح کاشی کف و دیوار حداقل ۸۵ درصد خشک باشند و همچنین محیط اطراف و قسمتهای بیرونی دیوارها و حمام که مرطوب هستند تا ۹۵ خشک باشند.
✅نکته دوم : برای اجرای چسب کاری باید از ابزاری به نام ماله شانه زنی استفاده نمایید و چسبها را به محل مورد نظر بمالید.
⭕️گام ششم: چساندن کاشی و سرامیک
در این مرحله نوبت به چسباندن و چیدن کاشی و سرامیک میباشد و باید در اولین قدم پشت کاشیها را ملات کاری کنید یا چسب بزنید تا میزان چسبندگی و مقاومت بیشتر گردد سپس برای داشتن سطحی صاف و یکدست توصیه میشود از سیستم همتراز کاشی متره پلاست استفاده گردد تا سطح کاشیها صاف و یکدست بدون اختلاف ارتفاع از یکدیگر باشند و ابزاری دیگر که برای فیکس کردن این دو داخل یکدیگر به کار برده میشود انبر همتراز است باید کلیپپس را هنگام چسب کاری بین کاشیها قرار دهید و سپس گوه را وارد کلیپس نمایید تا از بلند شدن کاشی جلوگیری گردد و در نهایت با انبر همتراز فشاری به کلیپس و گوه وارد نمایید تا سطحی یکدست داشته باشید.
⭕️گام هفتم : بندکشی
بند کشی در نهایت کار پس از چسبیدن و خشک شدن کاشیها انجام میگردد تا کار علاوه بر ظرافت و زیبایی از دوام و کیفیت بسیار بالایی برخوردار باشد که برای بندکشی از مواد مختلفی استفاده میگردد که بهترین آن خمیر دوغاب است که این موارد ترکیبی از پودر سنگ، سیمان سفید و آب میباشد.
مرحله آخر کار تمیز کردن میباشد در این مرحله پس از اطمینان از خشک شدن مواد بندکشی یا همان دوغاب باید با یک پارچه نمدار مواد اضافی را از روی سطح تمیز کرده و در آخر با دستمال دیگر باقیمانده مواد را به طور کامل تمیز کنید
✅نکته : پس از ۴۸ تا ۷۲ ساعت بعد از اتمام کار امکان شست و شو وجود دارد.
تا به اینجا در رابطه با مراحل کاشی کاری صحبت کردیم شما عزیران میتوانید برای خرید و اطلاعات بیشتر ابزار مورد نیاز همتراز کاشی که به آن اشاره شد با شماره تماس ۰۹۱۲۱۰۳۷۷۸۷ در تماس باشید.